Daltonbasisschool Fredericus

Daltonbasisschool Fredericus is een open katholieke Daltonbasisschool, waarop iedereen welkom is. We vinden het belangrijk dat kinderen zich bij ons op school "thuis" voelen en dat ouders de school als gastvrij ervaren. Op 1 oktober 2020 telde onze school 98 leerlingen. De school is rustig gelegen in een klein dorp met uitzicht over de weilanden. De school beschikt over een ruim en licht schoolgebouw. Wij werken vanuit de pijlers van daltononderwijs. Dat betekent dat wij gericht aandacht besteden aan het leren samenwerken, zelfstandig werken, leren plannen, verantwoordelijkheid nemen, effectief werken en reflecteren.

Op onze school werkt een gedreven en enthousiast team. Als school trekken wij samen met ouders op om zo het kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Onze slogan is dan ook:
"Samen maken wij de school!"

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze school, dan bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school.


Onze school maakt deel uit van Stichting Catent. Het College van Bestuur van de Stichting vormt het bevoegd gezag van 34 basisscholen. Catent streeft naar de groei van de mens in al zijn facetten. Catent staat voor “ontwikkelen met passie”. Meer informatie, en tevens duidelijkheid over de bereikbaarheid van de stichting, vindt u op www.catent.nl.
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT