Groep 1-2

                      

In deze groep werken twee vaste leerkrachten: juf Vronika en juf Ingrid. Groep 1-2 is een groep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar nog groeit. Na de zomervakantie beginnen we met 15 kinderen en aan het einde van het schooljaar spelen en "werken" ongeveer 30 kinderen met elkaar in en rond onze speelwerklokalen. We hebben naast onze eigen 3 lokalen met digibord, de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartenlust te klimmen, glijden, graven, rijden en rennen. Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goed houvast geeft.

Over het algemeen beginnen we in de kring, gaan daarna aan het "werk". De kinderen uit de groepen 1 en 2 doen dit aan de hand van het takenbord. De kinderen leren al zelf de opdrachten inplannen m.b.v. het "takenbord". Dit ter voorbereiding op de volgende groepen die gebruik maken van dag - en weektakenkaarten. 

De leerkrachten van groep 1-2 worden op een aantal momenten in de week ondersteunt door juf Elly. Juf Elly begeleidt het spelen en werken van een van de groepen, zodat de leerkracht op dat moment de volledige aandacht heeft voor een enkele groep.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl